Decembra se je na naši šoli veliko dogajalo.  Vsak dan nas je pričakalo pismo škratkov z zanimivimi nalogami in presenečenji. Škratki so nam popestrili pouk, kdaj pa tudi malo zagodli. Predvsem pa so nas veliko naučili:

  • da oblačil ne oblačimo narobe, saj nas drugače tiščijo,
  • da za pisanje ne potrebujemo mize,
  • kako prijatelju polepšati dan,
  • sodelovati v skupini,
  • in še veliko drugih stvari, ki pa naj raje ostanejo skrivnost.

Učenci 1. , 2. in 3. k so si v ponedeljek, 18. 12. 2023, ogledali predstavo Rudolf in praznične kremšnite. Nasmejali smo se ob prigodah navihanega Rudolfa in iznajdljive škratice Božice tako na glas, da se nas je slišalo do severnega pola.

V četrtek, 21. 12. 2023, smo imeli tehniški dan. Pričeli smo ga s peko piškotov, ki smo jih kasneje tudi okrasili. Med peko nam je malce ponagajala elektrika, zato so nam na pomoč priskočili starši učencev, ki so nam pomagali pri peki piškotov, in spekli piškote v času, ko naša pečica žal ni delovala. Ko se je elektrika vrnila, se je z njo prikazal tudi dedek Mraz, ki je obdaril vse pridne otroke. Dedku Mrazu smo zapeli nekaj pesmic, da pa smo dan še malce popestrili, smo za otroke iz vrtca pripravili predstavo Sneženi mož. Dan smo zaključili z izdelavo novoletnih okraskov, ki bodo v času praznikov krasili domove učencev.

Naslednji dan smo imeli kulturni dan. Najprej smo obiskali šolsko knjižnico. Nato smo se odpravili na generalko, da so učenci lahko povadili točko, ki smo jo pripravili za prireditev – dramatizacija pravljice Sneženi mož.

Nastalo je veliko fotografij, ki si jih lahko pogledate tukaj: SLIKE

Vsi učenci in učiteljice vam želimo srečno leto 2024!

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)